Przepis na : obiad
Dziś przepis, który na pewno wprowadzi Was w przytulny, jesienny klimat. Aromatyczny gulasz z bogactwem leśnych grzybów, delikatnymi kawałkami mięsa i aksamitnym, kremowym sosem, zapieczony pod chrupiącym ciastem francuskim. Wiem, wiem, brzmi jak masa roboty, ale uwierzcie mi, że to jedno z tych dań, które prezentuje się obłędnie, a w rzeczywistości jest szalenie proste do przygotowania. Zainspirowana linią kremowych serów Hochland, postanowiłam poeksperymentować z tradycyjną, polską kuchnią. Efekt – genial... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...