Brioche – niesamowicie miękkie maślane pieczywo (6 składników)

Brioche – niesamowicie miękkie maślane pieczywo (6 składników)

Brioche – niesamowicie miękkie maślane pieczywo (6 składników)

Brioche to francuskie pieczywo, niesamowicie delikatne i mięciutkie, pachnące masłem i mlekiem. Dobry przepis na brioche w przepiśniku to początek wielu wspaniałych dań. Idealny na śniadanie, z konfiturą lub miodem, idealny do francuskich tostów, a nawet do wytrawnych kanapek i burgerów. Długo szukałam przepisu, który były pyszny, ale przede wszystkim prosty! Niektóre przepisy na brioszki wymagają składników z kosmosu lub tuzina jajek – chciałam mieć przepis, który jestem w stanie zrobić w każdej chwil... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilk Syty

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Wilk SytyWilk Syty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczywo, ciasto, śniadania, ciasto drożdżowe, tosty, drożdżowe, kanapki, kanapka, tosty francuskie, bez pieczenia, ciasto ucierane , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto francuskie

Inne przepisy z Wilk Syty

Brak przepisów do wyświetlenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.