Pachnące miodem, przyprawą korzenną ciacha do schrupania. Z dodatkiem migdałów dzięki czemu są jeszcze lepsze. Można je powiesić na choince, podarować komuś i zrobić słodki prezent. Podczas pieczenia unosi się niepowtarzalny aromat. 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka migdałów zmielonych 200 g masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g przyprawy do ciastek korzennych 4 łyżki miodu wielokwiatowego 1/2 szklanka cukru pudru Do miski przesiewam mąkę, dodaję proszek do pieczenia, przyprawę korzenną, pokr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...