Puree z kalafiora

Puree z kalafiora

Puree z kalafiora

Puree z kalafiora, a właściwie purée, w języku francuskim oznacza oczyszczony i zwykle odnosi się do ugotowanych rozdrobnionych warzyw stanowiących dodatek do dania głównego lub do gęstych zup. Ta forma podawania różnorakich warzyw staje się coraz bardziej popularna, pomimo że dla większości z nas puree zwykle kojarzy się z ziemniakami. Dzisiaj przepis na kremowe, puszyste puree, które wyglądem i smakiem przypomina puree ziemniaczane. Świetnie nadaje się do obiadów w kuchni niskowęglowodanowej jak keto czy Low Carb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WegePrzepis

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.