Popękane ciasteczka

Popękane ciasteczka

Popękane ciasteczka, czyli mocno kakaowe ciasteczka otoczone cukrem pudrem. Z zewnątrz delikatnie chrupiące, w środku miękkie i wilgotne, ogólnie rzecz biorąc ciężko im się oprzeć! Dodatkowo są niezwykle efektowne, przez co świetnie nadają się na wszelkiego rodzaju imprezy i przyjęcia . Koniecznie je przygotujcie Przepis na popękane ciasteczka Składniki ⅓ szklanki mąki pszennej (50 g) 2½ łyżki kakao (25 g) ½ łyżeczki proszku do pieczenia (2 g) ⅓ szklanki cukru (70 g) 2½ łyżki  miękkiego masła (25 g) 1 jajko ...

Czytaj dalej na blogu WegePrzepis

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.