TRADYCYJNE RACUCHY Z JABŁKAMI

TRADYCYJNE RACUCHY Z JABŁKAMI

TRADYCYJNE RACUCHY Z JABŁKAMI

SKŁADNIKI: 1 kg mąki 2-3 jajka cukier waniliowy 3-4 szklanki mleka roślinnego 10 dag drożdży 1-3 łyżek cukru około 10 sztuk jabłek szczypta soli olej roślinny odrobina masła roślinnego lub margaryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Podgrzewamy od 3 do 4 szklanek mleka, z czego 1/2 szklanki przeznaczymy później do zaczynu drożdżowego. Zaczyn drożdżowy: łączymy 10 dag drożdży z 1 łyżeczką cukru i 1/2 szklanki zagrzanego mleka. Mieszamy tak, aby powstała konsystencja gęstej śmietany. Zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym mie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wege i kropka

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.