KREM Z MARCHWI, POMARAŃCZY I IMBIRU

KREM Z MARCHWI, POMARAŃCZY I IMBIRU

KREM Z MARCHWI, POMARAŃCZY I IMBIRU

SKŁADNIKI: 1 kg marchwi, obranej i pokrojonej w półtalarki 60 g masła (opcjonalnie) 2 łyżki oliwy z oliwek (w wersji bez masła dodać więcej oliwy) 2 duże cebule, pokrojone w bardzo drobną kosteczkę 1 pomarańcza korzeń imbiru, o długości mniej więcej 4 cm, starty na tarce o drobnych oczkach 2 kostki bulionu warzywnego świeżo mielony pieprz sól 2 szczypty kminku 150 ml śmietany 30% (opcjonalnie do zabielenia) kolendra (ewentualnie natka pietruszki), grzanki do dekoracji przed podaniem  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wege i kropka

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.