Ziemniaki z kapustą i cebulą

Ziemniaki z kapustą i cebulą

Składniki: ziemniaki (3 szt. średnie) kapusta włoska (ok. 1/5 główki) cebula (1/2 dużej) woda olej  pieprz sól Czas przygotowania: 45 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Kapustę szatkujemy i gotujemy w wodzie przez ok. 20 min. Ziemniaki myjemy i kroimy w kostkę a następnie gotujemy w posolonej wodzie. Można też gotować całe, a pokroić dopiero po ugotowaniu. Kroimy cebulę w cienkie paski i smażymy na rozgrzanym oleju. Ja użyłam oleju z pestek winogron. Przyprawiamy cebulę. Kiedy będzie już miękka dodajemy ...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.