Sos z roztopionego tofu. Może być używany do wielu potraw. Składniki: 150 g wędzonego tofu oliwa lub olej (ok. 3 łyżki) płatki owsiane (1 łyżka) kaszka kukurydziana (1 łyżka) woda (ok. 50 ml) czosnek (4 ząbki) przyprawy: pieprz, sól, papryka Przygotowanie Posiekać czosnek i odstawić na ok. 10 minut. Ostatnio gdzieś czytałam/słyszałam, że jeśli się odstawi rozdrobniony czosnek na kilka minut, to najlepiej zachowuje swoje właściwości. Nie wiem, czy jest to prawda. A jeśli tak, to dlaczego. Może wiec ogr...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...