Składniki: margaryna (25 dag) mąka (3 szklanki) proszek do pieczenia (2 łyżeczki) bułka tarta (do posypania foremki) Przygotowanie: Smarujemy brytfankę margaryną i posypujemy bułką tartą. Resztę margaryny kroimy na kawałki i wrzucamy do dużej miski. Wsypujemy do niej również mąkę i proszek. Wszystkie składniki ubijamy przy pomocy rąk na jednolite ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na 10 minut. Cisto po wyjęciu z lodówki rozkładamy na brytfance i pieczemy. Kruche ciasto może być używane do tart, szarl...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...