Składniki: dynia pomarańcze woda Należy przyjąć takie proporcje żeby dyni i pomarańczy było tyle samo pod względem objętościowym. Dżem jest bardzo prosty i smaczny. Nie polecam jednak przechowywać go dłużej niż 2 dni. Polecam podawać do naleśników. Przygotowanie: Dynie obieramy i usuwamy pestki. Resztę kroimy w kostkę (najlepiej o boku ok 1 cm), a następnie gotujemy razem z odrobiną wody. Woda jest tutaj potrzebna tylko po to żeby dynia się nie przypaliła na początku gotowania. Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałk...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...