Niedawno publikowałam łagodną wersję pieczeni z selera i zapowiadałam wtedy, że w głowie mam pomysł na wersję bardziej aromatyczną. Na Święta planuję upiec właśnie taką - wegańską i pachnącą przyprawami, wśród których nie może zabraknąć nasion kopru włoskiego. Składniki : 200 ml soczewicy czerwonej ok. 550 g selera korzeniowego (masa po obraniu) marchew (ok. 80 g po obraniu) cebula łyżka oleju kokosowego 2 łyżki oleju chili 10 cząstek suszonych pomidorów (mogą być z oleju lub zalane wcześniej gorącą wodą ły...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)