Sos owocowo-chrzanowy do mięs lub dań wegetariańskich

Sos owocowo-chrzanowy do mięs lub dań wegetariańskich

Sos owocowo-chrzanowy do mięs lub dań wegetariańskich

Przepis na : obiad

Sosy z owoców idealnie pasują do mięs i pasztetów. Zrobiłam go z myślą o pasztecie jaglano-grzybowym . Do jego wykonania można użyć zarówno owoców mrożonych, jak i świeżych. Składniki : ok. 150 g mrożonych owoców (malin, porzeczek, borówek) liść laurowy łyżeczka chrzanu ewentualnie: miód  Owoce włożyć do garnka. Dodać liść laurowy. Zalać niewielką ilością widy i zagotować. Od momentu zawrzenia gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Ciepłe owoce przetrzeć przez sito. Ewentualnie dolać trochę wody, jeśli s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.