Wykonanie własnej musztardy jest bardzo łatwe, o czym mało kto wie. Ba! Są osoby, które nie wiedzą, z czego się ją robi. A to niedobrze, bo jej główny składnik zawiera alergeny. Ważne są proporcje składników płynnych do suchych, dokładne wymieszanie, a potem czekanie aż musztarda "dojrzeje". Można użyć dowolnych płynów. Ja lubię stosować kompoty z owoców zebranych latem. Za pierwszym razem proponuję nie używać żadnych przypraw. Trzeba pamiętać, że gorczyca, z której robi się musztardę, jest dość pikantna i wy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)