Z zapasów przedświątecznych zostało mi jeszcze sporo daktyli, więc postanowiłam je wykorzystać, przygotowując 4-składnikowe praliny. Ja nie lubię czekolady, ale przepadam za kakao, więc nie mogło go zabraknąć. A wypełniaczem jest... fasola z puszki. W szybki i łatwy sposób powstała słodka przekąska pachnąca migdałami. Składniki (na 12 pralin): puszka białej fasoli (240 g po odsączeniu) 150 g suszonych daktyli 2 czubate łyżki mąki migdałowej ewentualnie odrobina olejku migdałowego łyżka kakao odrobina oleju Fa... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)