Cieplejsze dni oznaczają chęć na większą ilość płynów z sezonowymi dodatkami. U mnie pięknie rozrasta się rabarbar, któremu przycięłam pąki kwiatowe. Mięta też wybujała. Postanowiłam zatem przygotować różową lemoniadę. Sezon na rabarbar 2019 uważam za otwarty 😊 Składniki : 350 g rabarbaru 1,2 l wody + przegotowana woda do rozcieńczenia według uznania 4 plasterki imbiru limonka ok. 3 łyżek miodu mięta (4 gałązki do dzbanka + 3 do szklanek) Zagotować 1,2 l wody. Rabarbar wypłukać i pokroić na kawałki ok. 3 cm. Rabarba... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)