Na przepis na kwas truskawkowy natrafiłam kilka lat temu na blogu Hajduczek naturalnie. Autorka bloga dodała wtedy przepis do mojej akcji "W krainie miodem płynącej...". Przepis sobie zapisałam, by z niego skorzystać i oto nadeszła na to pora 😊 Wykorzystałam do niego resztkę zeszłorocznego miodu, by mieć miejsce na tegoroczny, a pszczoły w tym roku pracują nadzwyczaj energicznie. Kwas ma wyraźnie truskawkowy smak, jest lekko gazowany, więc może zastąpić lemoniadę idealną na tę porę roku. Wystarczą 3 dni, b... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)