Po pieczeniu pasteis de nata zostały mi białka. Wyrzucić? Wykorzystać? Ewentualnie do czego? Odwieczne pytania w kuchni ;) Postanowiłam wykorzystać. W końcu to aż 4 białka od tzw. szczęśliwych kur. Szkoda by była wielka, gdyby się zmarnowały. Pierwsze, co przychodzi mi do głowy, żeby wykorzystać białka, to bezy. Ale ich nie znoszę i źle mi się kojarzą. Postanowiłam zatem je trochę przekręcić na wzór kanadyjskiej mistrzyni cukiernictwa Anny Olson. Pamiętam, że w jednym ze swoich programów robiła kokosowo-mi... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)