Za arbuzami nigdy nie przepadałam, ale w tym roku mi się zmieniło i co jakiś czas kupuję kawałek. Zdarzyło się Wam kiedyś kupić arbuza, spróbować i stwierdzić, że Wam nie smakuje? Mnie coś takiego przydarzyło się ostatnio. Nie lubię wyrzucać żywności, więc postanowiłam zadziałać. Przy okazji "ratowania" smaku tego owocu pozbyłam się tego, co mi w arbuzach nie pasuje - duża ilość pestek i dziwna chrupkość połączona z poczuciem osadzania się czegoś dziwnego na języku. Składniki (ilość zależy od smaku arb... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)