Przepis na : śniadanie
Powoli robimy przymiarkę do Wielkanocy, w końcu został niecały miesiąc, od dziś będą pojawiać się właśnie takie przepisy. Wiosenne jajka-kolorowe i proste do przygotowania. Prawdziwie wiosenne, na śniadanie, z dodatkiem rzodkiewki, z delikatną nutą chrzanu, kuszą smakiem i wyglądem podane na szczypiorku będą prawdziwą ozdobą stołu. Składniki: 5 jaj 4 rzodkiewki 10 dag gotowanej szynki 1 cebula szalotka 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka śmietany 18% 1 łyżeczka kremowego chrzanu Szczypta kurkumy Sól morska do smaku Ś... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...