DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ I KRUSZONKĄ

DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ I KRUSZONKĄ

DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ I KRUSZONKĄ

Składniki:  (na około 14 sztuk) 500-600 g  mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 3 łyżki roztopionego masła 3/4 szklanki  mleka 2 jajka 1/2 op. cukru wanilinowego 4 łyżki cukru szczypta soli kilka kropli aromatu cytrynowego 1 jajko (do posmarowania bułek)  K ruszonka:  z tego przepisu Dodatkowo :  posiekana gorzka czekolada (około 80 g) Wykonanie:  Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego wcześniej mleka. Odstawić w ciepłe miejsc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.