Składniki 1 kg pomidorów 2 duże cebule białe 5 ząbków czosnku zioła (tymianek, oregano, bazylia)u mnie tymianek i łyżeczka oregano sól do smaku czarny pieprz do smaku 60 ml oliwy Wykonanie Umyte pomidory u mnie Lima ,zmiksować na gładko .Obrana cebule pokroi na mniejsze kawałki i razem z czosnkiem zmiksować,a następnie podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać pomidory,zioła ,u mnie dwie gałązki tymianku i łyżeczka oregano. Całość gotować około 20-25 minut, co jakiś czas mieszając, aż sos zgęstnieje . Doprawić s... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..