Składniki około 30 liści rzodkiewek-zielone części z 2 -3 pęczków rzodkiewki 100 g mąki 50 g parmezanu 2 jajka 1 duże ,lub 2 małe jabłka 20 g kolendry 1 łyżka miodu sól, pieprz-do smaku 80 - 100 g woda oliwa extra vergine 0,5 łyżeczki octu balsamicznego-do smaku Wykonanie Placki Do miski ,wrzucić mąkę z jajkami i wodą. Wszystko dokładnie wymieszać .Do tej masy dodać parmezan i umyte ,osuszone i pokrojone w paski liście rzodkiewki. Doprawić całość solą i pieprzem. ... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..