Składniki: leszcz świeży cały około 2,5 kg, woda do zupy 2 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziemniaki 5 sztuk średnie, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, sol 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka Świeżego i sporego leszcza dobrze oskrobać z łusek, odciąć do zupy ogon, płetwy, z głowy usunąć oczy, rybę wyfiletować, do zupy dodać kręgosłup z resztkami mięsa, i dobrze opłukać. Zalać w garnku wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować na...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...