Składniki: śledzie solone matiasy 10 sztuk, cebula 2 sztuki większe, cukier 3 łyżeczki, sól 1/2 łyżeczki, woda 2 szklanki, ocet 10% 1 łyżeczka, pieprz mielony do posypania - ile potrzeba, olej rzepakowy do zalania śledzi Śledzie solone matiasy wymoczyć w zimnej wodzie , 2 x wodę wylać i dać nowej, po 15 minut moczyć, na koniec odlać na durszlak, aby woda dobrze z nich odciekła. Cebule pokroić w kosteczkę, wsypać do garnuszka, wlać wodę, ocet, cukier, sól i po zagotowaniu na średnim ogniu gotować 5 minut, od... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...