Składniki: śledzie matiasy 1 kg, cebula 3-4 sztuki średnie, pieprz mielony - ile potrzeba, olej rzepakowy 400-500 ml Dobrej jakości śledzie matiasy pokroić na 2-3 cm kawałki do miski, zalać zimną wodą i po 10 minutach powtórzyć z 3 x, potem wylać na durszlak aby dobrze obciekły z wody. Cebule drobno pokroić, wsypać do miski i zalać wrzącą wodą na 5 minut, wodę z cebul.ą wylać na sitko i przelać zimną wodą, zostawić do obcieknięcia wody. Do pojemnika (u mnie kamienny garnek) wkładać partiami: trochę śledzi, cebu...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...