Składniki: filety śledziowe 2 kg, kucharek 2 łyżki, mąka pszenna - ile potrzeba, pieprz mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba woda 1 litr, cebula 2 sztuki większe, goździki 6 sztuk, ziele angielskie 4 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, sól 2 łyżeczki, papryka ostra suszona3 szczypty, cynamon 1/2 łyżeczki, cukier 2-3 łyżki, gorczyca 1 łyżka, ocet 10% około 1/2 szklanki Świeże śledzie filety lub w całości i je wyfiletować, dobrze opłukać pod zimną wodą, wkładać do miski i wsypać kucharka. wymie... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...