Składniki: drożdże świeże 10 dag, cukier 1,3/4 szklanki, żółtka 8 sztuk, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mleko letnie 500 ml, mąka tortowa 1 kg, sól - szczypta, masło 150 gram, olej rzepakowy 4 łyżki, skórka z pomarańczy 2 sztuki, skórka z cytryny 1 sztuka, rodzynki 2 szklanki, lukier pomarańczowy - w opisie, rodzynki 3 łyżki w misie robota rozetrzeć drożdże z 2 łyżkami cukru i mąki, 1/2 szklanki mąki, przykryć talerzem i odstawić na 20 minut do podrośnięcia żółtka, cukier, cukier wanilinowy utrzeć miksere... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...