Składniki: drożdże świeże 10 dag, mleko letnie 2 szklanki, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk "L", masło stopione10 dag, mąka tortowa 80 dag, sól 1 szczypta, olejek pomarańczowy 1 porcja, rodzynki sułtanki 100 gram, mieszanka keksowa 100 gram, cukier puder 1 szklanka, mleko 2 -3 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = drożdże pokruszyć do misy robota, wsypać po 1 łyżce cukru, mąki, wlać 1 szklankę letniego mleka i dobrze rózgą lub łyżką rozmieszać, przykryć talerzem i zostawić na 20 mi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...