Składniki: filety dorsza 1 kg, jajka 2 sztuki "M", cebula 1 sztuka duża, boczek wędzony parzony 6 plastrów 1 opakowanie, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, przyprawa do ryb 2 łyżeczki, szczypiorek cienki 1 pęczek, natka pietruszki 4 łodyżki, tarta bułka 3/4 szklankki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba (3-4 łyżki) Filety odmroziłam na durszlaku, woda z nich odciekła, filety na kawałeczki i do rozdrabniacza włożyć, dodać jajka, kawałeczki boczku wędzonego parzonego, cebulę w kawałkac... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...