Leczo do słoików na zimę z fasolką szparagową – domowe przetwory

Leczo do słoików na zimę z fasolką szparagową – domowe przetwory

Leczo do słoików na zimę z fasolką szparagową – domowe przetwory

Witam serdecznie, sezon na leczo jak i na przetwory w pełni, więc chciałabym zaproponować przepis 2w1 😊. Pyszne leczo z fasolką szparagową do słoików na zimę, leczo jest bez kiełbasy ale gdy je odgrzewamy to kiełbasę możemy podsmażyć i dodać do lecza. A dlaczego nie dodaję kiełbasy do słoików, ponieważ nie chcę ryzykować, że kiełbasa się zepsuje i wolę ją dodać przed podaniem. Polecam wypróbować przepis , bo naprawdę warto. Do przygotowania lecza będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 5 słoi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.