Już jakiś czas temu przygotowałam sałatkę z surowego kalafiora (przepis tutaj ). Dzisiaj miałam ochotę na coś szybkiego, a zarazem delikatnego w smaku. Poniższa sałatka to połączenie kalafiora, jajek i koperku - idealna na drugie śniadanie jak i kolację. Warto dodać, że dzięki majonezowi kalafior lekko namięknie. Składniki na porcję dla 2 osób: 1 mały kalafior 4 duże jajka ugotowane na twardo posiekany koperek sól, pieprz 3-4 łyżki majonezu Kalafiora umyć, odciąć stwardniałe części, a różyczki zetrzeć na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)