Krewetki z pancerzem marynowane w czosnku (smażone na maśle)

Krewetki z pancerzem marynowane w czosnku (smażone na maśle)

Krewetki z pancerzem marynowane w czosnku (smażone na maśle)

Uwierzcie mi na słowo, że przyrządzenie krewetek jest proste i błyskawiczne do przygotowania. Pierwszy raz udało mi się kupić mrożone surowe krewetki wraz z pancerzem. Nie ukrywam, że po usmażeniu jest nieco więcej zabawy z jedzeniem (pancerz należy zdjąć), ale krewetki w takim wydaniu są niesamowicie soczyste i aromatyczne w smaku. Zachęcam do przygotowania.  Składniki na 2-3 porcje: 1 opakowanie krewetek królewskich - wagowo 0,5 kg (surowych, z pancerzem, oczyszczonych i bez głowy)  2 ząbki czosnku od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.