Jajecznica z kurkami

Jajecznica z kurkami

Jajecznica z kurkami

Jesteście znudzeni tradycyjną jajecznicą? Lubicie kurki? Oto przepis dla Was - jajecznica z cebulką i kurkami. Idealna na weekendowe śniadanie dla dwojga. Składniki na 2 porcje: 5 średnich jajek (m) 100 g kurek 1/2 cebuli sól, pieprz masło do smażenia świeży posiekany koperek Kurki obrać i umyć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać kurki i smaży na średnim ogniu (przez kilka minut).    Gdy będą miękkie - kurki przełożyć, np. na talerz, a na patelnię wrzucić cebulę. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.