Czasami w prostocie składników tkwi największy sekret :) Fasolka szparagowa podana z sosem beszamelowym, gotowanymi jajkami i dużą ilością szczypiorku to pomysł na tani i wegetariański obiad. Poniższa fasolka najlepiej smakuje, gdy jest podana na ciepło. Składniki na 2 porcje: 0,5 fasolki szparagowej 1 łyżeczka cukru 2 jajka 1/2 pęczka młodej dymki sól sos 1,5 łyżki masła 1,5 płaskiej łyżki mąki 1 szklanka wywaru od gotowania się fasolki gałka muszkatołowa odrobina soku z cytryny sól, pieprz Fasolę umyć i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)