Chłodnik wiosenny to danie idealne dla wielbicieli świeżych warzyw. Ogórek, rzodkiewka, czosnek i duża porcja świeżego koperku oraz szczypiorku - pycha! Poniższy chłodnik najlepiej smakuje, gdy jest schłodzony i podany z ugotowanym na twardo jajkiem. Składniki na 2 duże porcje: 1 duży kefir (400 g) 1 długi ogórek pęczek rzodkiewki 1 ząbek czosnku koperek szczypiorek sól, np. himalajska pieprz Ogórka obrać, umyć. Rzodkiewki umyć i pozbawić ogonków. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórka oraz rzod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)