Bułki na jogurcie naturalnym

Bułki na jogurcie naturalnym

Bułki na jogurcie naturalnym

Idealnie miękkie, puszyste i delikatne - bułki na bazie jogurtu naturalnego z sezamową posypką. Zachowują świeżość przez 2-3 dni.   Składniki na 12 bułek: niepełne 3 szklanki mąki pszennej (najlepiej typ 500) 2 jajka mały jogurt naturalny (około 200 g) 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka soli 1 opakowanie drożdży suszonych (7 g suszonych lub 15 g świeżych drożdży) 1/4 kostki masła (50 g ) 1 łyżka lnu mielonego 2 łyżki sezamu 1. Do mąki dodać suszone drożdże. Całość wymieszać, dodać sól i miękkie masło. Za pomoc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, ciasto, mielone, sezam, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, bułka pszenna, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z jogurtem naturalnym, puszyste ciasto

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.