Makowiec z Dobrzechowa – kuchnia podkarpacka
Makowiec z Dobrzechowa – kuchnia podkarpacka
Makowiec z Dobrzechowa - kuchnia podkarpacka Makowce, makowniki, zawijańce z makiem, rolady makowe, strucle, makowe drożdżówki… w różnych regionach Polski różnie nazywa się ciasto drożdżowe zawinięte w kształt rolady, z nadzieniem z maku i bakalii. Ale wszędzie jest ono tak samo kochane przez małych i dużych, przez tych, co pieką od zawsze i przez tych, co wiedzą, gdzie kupować, przez tych, co tylko od święta i przez tych, co obowiązkowo do kawki. Drożdżowa strucla z makiem to tradycyjne polskie ciasto, którego n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mak, ciasto, makowce, roladki, ciasto z makiem, mielone, drożdżowe, strucla makowa, placki, drożdżówki , lukier , drozdzowka, ciasto drożdżowe, boże narodzenie, wielkanoc, warstwowa, bez pieczenia, ciasto na boże narodzenie, ciasto z orzechami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z masa, placki ziemniaczane, jajka na święta, świąteczny makowiec zawijany
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję