Kapusta chłopska – kuchnia podkarpacka
Kapusta chłopska – kuchnia podkarpacka
Kapusta chłopska – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Budomierz, gmina Lubaczów, powiat lubaczowski Niegdyś gotowana kiszona kapusta nie była dodatkiem do mięs czy ziemniaków, tak jak dzisiaj. Zwykle podawano ją jako główny posiłek w ciągu ciężkiego dnia pracy. Z tego powodu do gotowanej kapusty dodawano różne składniki, by wzbogacić jej smak i treściwość. Mimo że były to proste składniki, danie dzięki temu było bogatsze i bardziej sycące. W Budomierzu do gotowanej kapusty dodawano suszone grzyby, podsmażoną ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Warto przeczytać

Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, grzyby, ziemniaki, kapusta kiszona
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję