Gałgany z kapustą – kuchnia podkarpacka

Gałgany z kapustą – kuchnia podkarpacka

Gałgany z kapustą – kuchnia podkarpacka

Gałgany z kapustą – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Grzęski, gmina Przeworsk Gałgany z kapustą to lokalna nazwa kotletów z mielonego mięsa i surowej kapusty, które po lekkim obsmażeniu dusi się w piekarniku. Kapusta wzbogaca smak mięsa i sprawia, że kotlety są lekkie i aromatyczne. Dzięki niej z niewielkiej ilości mięsa można zrobić naprawdę sporo kotletów, które w smaku nie ustępują typowym kotletom mielonym. Kotlety z mięsa i kapusty w naszym regionie są dość popularne, choć zwykle zapieka się je lub pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.