Zupa na nietypowym wywarze z żołądków drobiowych. Składniki: 1 kg żołądków drobiowych, 1 pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, por), sól do smaku, pieprz do smaku, gałka muszkatołowa do smaku, 2 ząbki czosnku, listek laurowy, natka pietruszki. Wykonanie: Żołądki płuczemy kilka razy w zimnej wodzie i gotujemy przez pół godziny. Następnie dodajemy pokrojoną włoszczyznę (marchew, pietruszkę, por), przyprawy do smaku, czosnek i gotujemy jeszcze około pół godziny. Po czym posypujemy obficie p... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com