Zupa „Chrzanica”

Zupa „Chrzanica”

Zupa „Chrzanica”

Błyskawiczne i smaczne danie na Wielkanoc. Składniki: Woda 6 szklanek Chrzan tarty 4 łyżki Kiełbasa własnego wyrobu ½ kg Kwaśna śmietana 1 szklanka Mąka pszenna 1 łyżka Sól i pieprz do smaku Sok z cytryny do smaku Jajka 5 szt. Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki. Wodę zagotować z pokrojoną kiełbasą, zalać śmietaną rozmąconą z mąką i mieszając gotować do zgęstnienia. Dodać chrzan, przyprawy do smaku i podawać z jajkami. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kiełbasa, wielkanoc, zupa

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.