Ziemniaki do obiadu już Ci się znudziły? Nie musi być nudno! Można je przyrządzić na wiele różnych sposobów- np. z pomidorami. Składniki: 12 ziemniaków 3 mięsiste pomidory 1 biała cebula 3 plastry żółtego sera 3 łyżki masła ½ szklanki śmietany 1 łyżeczka mąki sól i pieprz do smaku suszone zioła lub świeże 1 szklanka wody Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i udusić na maśle. Ziemniaki również obrać, pokroić w grubą kostkę, połączyć z cebulą, zalać wodą i udusić pod przykryciem do miękkości (musimy uważać aby ni... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com