Pyszna, szybka i prosta w wykonaniu Składniki: 25 dag kaszy jaglanej 250 ml mleka 2 łyżki masła 10 dag boczku 5 dag rodzynek ½ łyżeczki szafranu cukier do smaku sól do smaku Wykonanie: Kaszę sparzyć i ugotować na mleku z dodatkiem szafranu, soli i masła. Następnie foremkę wyłożyć plastrami boczku . Gdy kasza będzie miękka wsypać rodzynki, przyprawić cukrem do smaku, przełożyć do foremki i przykryć resztą boczku. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 15-20 minut. ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com