Takie paluszki to idealny przysmak/ zakąska np. piwa. Składniki: 2 szklanki mąki 5 żółtek 2 łyżki śmietany 1 łyżka masła szczypta soli 1 łyżka octu 1 łyżeczka kminku Tłuszcz do smażenia Wykonanie: Z mąki, żółtek, śmietany i masła zagnieść ciasto (dodając sól i ocet). Dosypać kminek i formować cienkie wałeczki skręcając ciasto w świderki. Smażyć na gorącym tłuszczu. czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com