Idealny dodatek do czerwcowego obiadu. Właśnie teraz młoda kapusta jest w szczycie sezonu. Składniki: 1 główka młodej kapusty 10 dag kiełbasy 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól do smaku cukier do smaku 1 łyżka tłuszczu 1 łyżka mąki Wykonanie: Kapustę oczyścić, i pokroić. Włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, dodać pokrojoną wędzonkę lub wędlinę i ugotować do miękkości. Następnie z mąki i tłuszczu przygotować zasmażkę i zaciągnąć kapustę. Doprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym.... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com