Krem cappuccino do tortu

Krem cappuccino do tortu

Krem cappuccino do tortu

Kolejny przepis na szybką, smaczną masę, która pasuje idealnie do wszystkich deserów.  Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 cappuccino orzechowe ¼ szklanki gotowanej wody 2 kostki margaryny Wykonanie: Jaja ubić na parze z cukrem i wystudzić. Kawę rozpuścić w ¼ gorącej wody i również wystudzić. Dwie kostki margaryny utrzeć, dodać ubite jaja i wlać zaparzoną i wystudzoną kawę -dokładnie utrzeć. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajko, deser, desery, cappuccino, krem, szybki deser

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.