Pytanie, które często zadają nowi rodzice, dotyczy w dużej mierze diety i jej rozszerzenia. Wielu rodziców często nie może się doczekać, aby nakarmić swoje dziecko nie tylko mlekiem, wprowadzając nowe pokarmy stałe. Wśród nich znajduje się jajko. Od kiedy można je podawać i w jakiej formie? Jajka są doskonałym źródłem białka i składników odżywczych, w tym witaminy D, wapnia, choliny i wielu innych, które uzupełnią dietę dziecka. Jajko w diecie niemowlaka może pojawić się już około 7 miesiąca życia. Pocz... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com