Duszone pory o smaku curry

Duszone pory o smaku curry

Duszone pory o smaku curry

Idealny dodatek do obiadu. Znakomicie komponuje się z każdym rodzajem mięsa. Składniki: 2 duże pory 2 cebule 2 jabłka 4 łyżki oleju 1 łyżeczka curry ½ szklanki białego wina wytrawnego sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku skórka cytrynowa natka pietruszki Wykonanie: Pory pokroić i dokładnie wypłukać, następnie udusić na oleju razem z pokrojoną cebulą i startymi jabłkami. Wlać wino, dodać curry, przyprawić do smaku, wymieszać i posypać natką pietruszki i skórką cytrynową. Podawać do potraw wszelkiego ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, por , curry, mięso, obiad, mięso na obiad

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.