Banany w cieście smażone na głębokim tłuszczu

Banany w cieście smażone na głębokim tłuszczu

Banany w cieście smażone na głębokim tłuszczu

Przepis na : deser

Uwielbiam banany, dlatego często używał ich w sowich deserach. Dziś w cieście, smażone na głębokim tłuszczu. Składniki: 6 bananów, 12 gram mąki pszennej, 12 gram mąki ryżowej 2 jajka, ½ litra mleka, ½ łyżeczki cynamonu, ¼ łyżeczki soli, olej do smażenia, cukier puder do posypki. Wykonanie: Zmieszać obie mąki, dodać jajka, cynamon, sól i ubić dokładnie , dolewając w miedzy czasie mleko. Następnie ciasto odstawić na godzinę. Po czym maczać w nim pokrojone banany. Smażyć na gorącym oleju do zrumienienia, posypać cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

banan, ciasto, deser, desery, ciasto z bananem, ciasto z bananami

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.